Четверг, 25.04.2024, 09:51
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2016 » Март » 28 » 24 березня - Всесвітній день боротьби з туберкульозом
    20:45
    24 березня - Всесвітній день боротьби з туберкульозом

    Історія цієї пам’ятної дати бере початок з 1993 року, коли рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я туберкульоз був визнаний глобальною надзвичайною ситуацією, а день відкриття німецьким лікарем і бактеріологом Генріхом Германом Робертом Кохом збудника туберкульозу (24 березня 1882 року) проголошений Всесвітнім днем боротьби з туберкульозом.

    В Україні епідемія туберкульозу оголошена  з 1995 року.

    У нашій країні туберкульоз поки не здає свої позиції: щогодини він убиває одного українця. В  цей же час його виявляють ще  у чотирьох.

    Хворіють і дорослі, і діти. Більше того, ми посідаємо друге місце в Європі щодо особливо небезпечної, тяжко виліковної мультирезистентної форми цієї хвороби. Перемогти туберкульоз остаточно не вдалося поки що жодній, навіть самій розвиненій країні. Багато хто впевнений, що туберкульоз – хвороба виключно асоціальна, до якої схильні бомжі, люди, які повернулися з-за колючого дроту, і представники інших неблагополучних верств суспільства. Вельми поширена помилка, яка іноді буває фатальною. Статистика невблаганна – за останні 10-15 років захворюваність на туберкульоз зросла в 2-3 рази! І все частіше ця недуга вражає цілком благополучних чоловіків і жінок і, щонайстрашніше, посилює атаку на наших дітей.

    Саме тому з 21.03 2016 р. по 28.03.2016 р. в  Іллічівській школі проходить тиждень інформаційно-просвітницьких заходів до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом. На загальношкільній лінійці 23.03.2016, яку підготувала вчитель з основ здоров’я Гулій Л.Г.,увазі учнів було представлено такі відеоматеріали: «Всесвітній день боротьби з туберкульозом», «Прості  правила особистої гігієни» і  презентація «Туберкульоз». Присутні вчителі та учні уважно переглянули матеріали і зробили для себе висновки, як уберегтись від цієї смертельної  хвороби.

    Що робити, щоб не захворіти?

    Щоб уберегти себе від хвороб, у тому числі і від туберкульозу, потрібно не так уже і багато: вести здоровий спосіб життя, дотримуватися особистої гігієни і повноцінно харчуватися. Адже фахівці кажуть, що основний ризик – не стільки збудник хвороби, скільки слабкий імунітет. А він, у свою чергу, залежить від багатьох  факторів: екології, способу  життя,  якості  харчування.

    І якщо на екологію нам вплинути складно, то кожному під силу приготувати собі повноцінний обід, а не харчуватися напівфабрикатами. І шкідливі звички тому і називаються «шкідливими», що завдають шкоди  вашому  здоров'ю. А півгодини, витрачені на рентген раз на рік, реально можуть врятувати  вам життя.

    А головне – не займайтеся самолікуванням. У День боротьби з туберкульозом (як і у будь-який день року) бажаємо всім тільки одного: будьте здорові,  а  все решта – додасться! 

     

    Переглядів: 446 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar