Четверг, 25.04.2024, 17:16
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2018 » Февраль » 22 » Бережімо рідну мову!
    16:53
    Бережімо рідну мову!

    21 лютого в Софіївському НВК пройшла загальношкільна лінійка, на якій вчителі-філологи та учнівське самоврядування урочисто оголосили День рідної мови, ознайомилиз основними заходами, закликали брати активну участь як учнів, так і вчителів. А також розповіли про заснування Міжнародного дня рідної мови.

    Організована виставка художньої, публіцистичної літератури про розвиток та становлення української мови.

    Класні керівники провели години спілкування «Мова рідна, слово рідне» та  з метою перевірки грамотності учнів провели «диктант єдності» українською мовою за тектами Інституту модернізації змісту освіти та за підтримки МОН України.

    Для учнів початкової школи проведено  конкурс малюнків, колажів  «Українська мова в моєму серці».  Для учнів 5-11 класів виставка стіннівок до Дня рідної мови «Мово українська, гордосте моя!».

    Учні 5 класу проявили свої знання у грі «Щасливий випадок», яку підготували і провели Маковлева А.В. та учениця 11 класу Зоненко Марія.

    Відеопосилання.

    У цікавій формі проходили змагання команд «Щирі українні» та «Кмітливі». Вчительпідготував оригінальні завдання, дібрані за віковим принципом, що додало більшого азарту.

    Запекла боротьба тривала 45 хвилин, результати були майже однакові, але в останньому конкурсі «Вгадай українську мелодію»  учасниця  команди «Щирі українці» вивела своїх гравців на першу сходинку. Команда «Кмітливі» також показала гарні знання. Захід не залишив поза увагою жодного учня.

    Для учнів 6,7 та 8 класів учитель української мови та літератури Шейко Л.І.  провела гру «Мовознавці». Учні були поділені на дві команди.

    У ході гри діти вчилися розуміти та збагачувати рідну мову, формувати розуміння того, що українська мова-наш скарб, без якого не може існувати  ні народ, ні Україна, як держава.  У конкурсі «Всезнайко» гравці продовжували відомі приказки та прислів’я.

    Відеопосилання.

    Відеопосилання.

    Метою конкурсу «Хто назве найбільше українських пісень та казок» було виховання любові до рідної мови, рідного краю, його традиції, почуття поваги до всього свого, українського. Діти отримали задоволення від гри, команди були нагороджені грамотами.

    Девізом дня був заклик, дібраний самими учнями «Бережімо рідну мову!». Саме сьогодні, в нелегкий час для нашої держави, а особливо для її мови, ці слова, промовлені з дитячих вуст, звучали особливо актуально

    Маковлева А.В.,

    Шейко Л.І.

                  

                  

                  

    Переглядів: 392 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    avatar