Пятница, 19.04.2024, 04:19
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2016 » Февраль » 10 » Чомучки
    08:58
    Чомучки

    Давно відомо, що саме творчість вважається вищим проявом здібностей людини. Творчі задатки і здібності дитина починає проявляти дуже рано. У цей час формується особистість, а дитина починає себе проявляти в різних сферах діяльності. Головне завдання батьків і вчителів - підтримати малюка, направивши його творчість в потрібне русло, виховати самостійну людину, здатну гідно існувати у сучасному суспільстві, бути щирим патріотом своєї Батьківщини. Упустивши момент розвитку певних здібностей з різних причин, дитина в майбутньому зіткнеться з труднощами.

    Діти молодшого шкільного віку відрізняються тим, що довірливо підкоряються авторитету дорослих, вразливі, мають підвищену сприйнятливість,  а до багатьох ситуацій ставляться в наївно-ігровій формі. Дорослі не можуть гарантувати, що прояви певних здібностей, нахилів чи інтересів збережуться в майбутньому, але і без уваги залишати їх не можна. Саме тому професійна і загальноосвітня реформа включає і розвиток різноманітних позашкільних установ, до яких відноситься і гурток «Чомучки» в початковій школі.

    Так, у початковій школі робота цього гуртка спрямована на всебічний розвиток дітей (патріотичний, соціальний, правовий). Завдяки цим заняттям школярі можуть удосконалити свої знання, розширити світогляд , бути майбутнім України.

    Програма гуртка "Чомучка" спрямована на духовно-моральне виховання школярів. Вони вчаться правильному відношенню до природи, людей, освоюють ази  взаємин між людиною і людиною. Мета екологічного гуртка у початковій школі полягає в тому, щоб діти не тільки сприймали навколишній світ правильно, але й робили конкретні кроки щодо поліпшення своєї Батьківщини.

    Шановні батьки, вам необхідно усвідомити одну річ, що дитина приходить до школи уже майже зі сформованим характером, вона сприймає все, що відбувається навколо, через призму сприйняття її батьків, того що вона бачить у телевізорі й Інтернеті. Діти швидше дорослішають, вони мислять інакше. Багато учнів першого класу вже не вірять у Діда Мороза й Миколая. Новий рік – це просто період подарунків, солодощів. Я не ризикну дати оцінку цьому: чи краще вірити в казку, чи знати реальність. Проте є вічні цінності, в які потрібно вірити – це любов до матері, родини, добро до людей, віри у краще майбутнє. Ми повинні привити ці почуття: не користувацьке відношення, а любов, повагу, терпимість, працьовитість.

    Таким чином, було проведено заняття кружка на тему «Моя країна - Україна» в ігровій формі. Діти залюбки відгадували загадки, складали невеличкі вірші про Україну, співали народні пісні, фантазували про майбутнє Держави, щиро співали гімн України. На занятті також певне місце було відведено розвитку творчих здібностей. Працюючі спочатку в парах, та використовуючи конструктори LEGO, маленькі українці будували свою власну Україну з прапором та рушником. Об’єднавши роботи школярів в одне ціле ми отримали маленьку Україну, ЄДИНУ КРАЇНУ,яку діти збудували з щирим серцем та любов’ю до Держави.

    Нехай патріотизм дітей почнеться з малого і переросте у велике почуття любові до країни, в якій ми живемо.

    Керівник гуртка «Чомучки»  О. В. Орлова

               

    Переглядів: 714 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 1.0/3
    Всього коментарів: 0
    avatar