Суббота, 27.04.2024, 00:06
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2017 » Ноябрь » 23 » День Гідності і Свободи у Софіївському НВК
    20:52
    День Гідності і Свободи у Софіївському НВК

    Згідно Указу Президента України від 13 листопада 2014 року № 872/ 2014 21 листопада визнано Днем Гідності та Свободи.

    Мета запровадження пам’ятної дати — це утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

    "Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи", - сказав глава держави.

    З метою популяризації свята в Софіївському НВК було проведено ряд виховних заходів, короткий дайджест цих заходів.

    20.11.17 в школі був проведений захід «Україна – країна нескорених». Учні разом з вчителем історії Андреєвим Ю.А. згадали ті страшні події. Розповіли про багаточисельнні акції протесту на Майдані, в яких загинуло багато невинних людей, герої Майдану – «Небесна сотня». Кожен з учнів школи пережили подумки події на Майдані, прослухавши вірш «Революція гідності», який викликав у дітей сильні емоції. Діти також пригадали імена загиблих Героїв Небесної сотні. Відео-ролики допомогли учням усвідомити і зробили висновки, що трагічні події на Майдані. Горе і печаль принесли зміни і нас зміцнили. Важливим також є те, що ми завжди будемо згадувати наших Героїв, бо «Герої не вмирають».

    20.11.17р. у 11 класі відбулося обговорення теми "Революція гідності". Класний керівник Маковлева А.В. провела годину пам'яті, розповіла як відбувалася революція,що спонукало до цієї ворожнечі. Учні охоче прослухали тему, а потім разом виготовили свій « Символ Гідності».

    У 5 класі (класний керівник Шепеленко В.В.) 21.11.2017 року відбулася година спілкування «З любов’ю про Україну».

    Учні дізнались про криваві події 21 листопада. Згадали героїв Небесної сотні – людей, які загинули, захищаючи свою державу від гнобителів. У Києві встановлений пам’ятник загиблим героям Небесної сотні. В кіно знімаються фільми про героїв, перейменовуються вулиці та сквери, встановлюють пам’ятники. Дівчатка прочитали молитву про Україну. Пам'ять героїв вшанували хвилиною мовчання.

    Для початкових класів класні керівники провели бесіди «Україна – єдина держава».

    У шкільній бібліотеці пройшла виставка "Україна - наша Батьківщина"

    Флешмоб «За Україну, за її волю!» нікого з учнів не залишив байдужим.

              

          

    Переглядів: 384 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 1.0/2
    Всього коментарів: 0
    avatar