Четверг, 28.03.2024, 11:47
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2016 » Март » 3 » День початку українського спротиву
    08:44
    День початку українського спротиву

    25 лютого 2016 р. в Іллічівській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів була проведена ЗШЛ, приурочена до Дня початку кримського спротиву. Шестак Вікторія та Медведєва Анастасія (учениці 7 класу) разом із учителем історії та правознавства Салагуб Л. І. акцентували увагу на патріотизмі кримчан, які протидіяли окупації Кримського півострову. Дівчата підготували для учасників ЗШЛ цікаві відео: «Підняття прапору в Академії Військово-морських сил ім. Нахімова», «Виконання гімну України ялтинськими учнями» тощо. Окрім того, десятикласники звернули пильну увагу слухачів на ключові поняття з теми: «анексія», «окупація», «рух опору» та низку інших.

    В Іллічівській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів було також проведено урок до Дня початку кримського спротиву. Найбільш вражаючими та цікавими стали відповіді Єгорова Олександра та Трипутня Дениса (10 клас). Лейтмотивом заходу став перегляд коротеньких відео на тему: «Окупація Криму та її наслідки». Червоною ниткою пройшла ідея патріотизму кримчан у 2014 р., їхньої незламності та боротьби. Учасники були активними, вони сміливо відповідали на поставлені запитання, висловлювали свою точку зору. Учитель історії та правознавства Салагуб Л. І. використала низку методів та форм роботи: робота в парах і групах, випереджальні завдання, методи «Уявний мікрофон» та «Навчаючи-вчусь». Ключові поняття з теми діти записали в зошити. Атмосфера в аудиторії під час заходу була товариська та приємна. Учні детально проаналізували наслідки окупації Криму та створили асоціативний кущ. Діти провели паралель між подвигами історичних постатей різних епох та героїчними вчинками українців у наш час. Учні дійшли до висновку, що Крим, як і вся Україна, не здавався та не здається. Хоча сили були нерівні, українські громадяни боронили свою Батьківщину!

    Наприкінці уроку, який був доволі оперативно проведено, учні написали коротенькі есе, в яких  висловили свої побажання на майбутнє.

    Проведений урок сприяв формуванню інформаційної, життєвої та аксіологічної компетентностей. Молоде покоління вирішило, що істинним українцем можна назвати ту особистість, яка захищає свою рідну неньку-Батьківщину!

                

    Переглядів: 477 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar