Вторник, 23.04.2024, 16:53
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2018 » Январь » 23 » День Соборності України в Софіївському НВК
    09:22
    День Соборності України в Софіївському НВК

    Коли в людини є народ,

    Тоді вона уже людина.

    ЛІНА КОСТЕНКО

    День Соборності України - свято, що відзначається щороку в день проголошення возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в1919 році. 22 січня 1918 року у приміщенні Київського Будинку вчителя було підписано Четвертий універсал , яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А 1919 року в цей самий день на Софіївській Площі в Києві було проголошено Акт Соборності українських земель. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

    У Софіївському НВК це свято відзначається щорічно, але особливо урочисто воно пройшло сьогодні, бо саме зараз єднання і любов до неньки - України так потрібні. День проходив під девізом «Будемо справжніми патріотами своєї країни» і розпочався з загальношкільній лінійки «Соборність України: від ідеї до сьогодення», під час якої учні почули історію свята.

    Продовженням стало проведення виховних годин , брифінгів, круглих столів за темами: «Схід-Захід-Єдині!», «Україна – Єдина», «У нас одна Батьківщина - наша рідна Батьківщина», «Возз’єднались в ті далекі роки Наші предки навіки», « Соборна мати Україна - одна на всіх,як оберіг», «Усе моє-все зветься Україна». Учні мали можливість висловити свою думку щодо консолідації українського народу, погортати сторінки історії України, познайомитися зі славетними гетьманами, а також висловити своє ставлення до рідної землі у прозі та віршах.

    Бібліотекарь Голованьова К.О підготувала до цього заходу тематичну книжкову виставку «Є така держава Україна» та провела усний журнал «Соборність України: від ідеї до сьогодення». Діти ознайомилися з новими літературними надходженнями з даної теми.

    Свято в школі тривало цілий день. На другій перерві , як символ єднання всієї України, учні та вчителі вишикувалися разом і взялися за руки, утворивши «живий ланцюг», як колись у 1990 році це зробили їхні співвітчизники, утворивши такий ланцюг від Києва до Львова. І зазвучала пісня єднання «…ми сестри і брати. Ми будемо разом…Ти є мій брат, ми всі є брати…»

    У цей день молодь, яка утворює «живі ланцюги» по всій країні, доводить, що ми – єдиний народ та справді соборна держава. Це єдність, про яку споконвічно мріяли наші пращури. Це - Шевченком омріяна єдність, що має стати запорукою існування єдиної, соборної демократичної України. Тільки єдність людей і спільність їхньої мети відкриває шляхи до перемоги, до світлого майбутнього нашої держави.

    Флешмоб «Перлина Україна», який самостійно підготували лідери учнівського самоврядування, було гарним закінченням цього дня. Участь у флешмобі взяли не тільки учні, а й завідуюча СБК с.Софіївка та сільський бібліотекар.

    Урочисті заходи, які пройшли у стінах нашого НВК спрямовані на виховання у молоді патріотизму, поваги до минулого українського народу. Нехай же наша держава визначається лише світлими справами, спрямованими на добробут і розквіт України.

    Фотоматеріали можна переглянути тут.

    Переглядів: 462 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar