Суббота, 20.04.2024, 02:00
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2016 » Сентябрь » 12 » День визволення Донбасу
    09:37
    День визволення Донбасу

    Друга світова війна – справжня життєва історія, наша спільна пам'ять про тих, хто залишився в землі назавжди і хто живе зараз поруч з нами. Я вважаю, що для мого покоління – це вічна слава померлим і слава живим героям.

    Настав День визволення Донбасу від загарбників. Це хвилююче свято залишається пам’ятним днем  для багатьох людей. Біля пам’ятників загиблих воїнів щорічно проходять мітинги, урочисті лінійки, в яких приймають участь учні Олександро – Калинівської школи.

    Шостого вересня в селі Яблунівка та Ол. – Калинове відбувся мітинг, присвячений визволенню Донбасу від загарбників. На мітингу були присутні ветерани війни, учні нашої школи, мешканці села, голова сільської ради – Шаповалов Віталій Васильович, який привітав усіх присутніх зі святом. Працівники будинку культури урочисто відкрили мітинг. Учні молодших класів читали вірші. На святі виконувались патріотичні пісні. Учениця 11-го класу, Рудік Юлія, виконала пісню «Україна – це я, Україна – це ти» та пісню «Країна моя», чим зворушила серця людей, бо ми патріоти своєї країни. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять про загиблих воїнів. Учнями Ол. – Калинівської школи були покладені квіти до братської могили. Ми вдячні цим воїнам, які подарували нам життя. Їх подвиги живуть у наших серцях.

    Після закінчення мітингу учні малювали різнокольоровою крейдою на асфальті малюнки за темою: « Ми за МИР»

    Минуло 73 роки, коли закінчилася Друга світова війна. Але таке не забувається. Нам, зростаючому поколінню, треба знати і  пам’ятати незабутні уроки історії минулого.

    На жаль, неспокійно і зараз на українській землі. Тому що відбуваються трагічні події: мирне небо, кордон моєї Батьківщини порушив ворог. З болем та сумом ми переживаємо важкий час рідної країни.

    Я щиро вірю в те, що наша держава знов розквітне. Для цього ми маємо почати з малого: з любові до рідного краю, до рідної мови, з любові один до одного.

    Ми, українці, дуже бажаємо миру нашій країні.

    Хай мудрість та доброта стане кожному з нас девізом в житті! Хай мир та злагода панують на українській землі! 

    Рудік Юлія, учениця 11 класу

    Ол.-Калинівської ЗОШ I-III ступенів 

                    

    Переглядів: 569 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 1.0/1
    Всього коментарів: 0
    avatar