Четверг, 18.04.2024, 14:18
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2019 » Апрель » 15 » Дитяче серденько, живи
    08:19
    Дитяче серденько, живи

    З метою популяризації благодійності, розвитку молодіжного волонтерського руху, утвердження та пропаганди здорового способу життя серед дітей та молоді з 1 по 30 квітня 2019 року  в закладах освіти Костянтинівського району проводиться ХIV Всеукраїнська акція «Серце до серця» під гаслом «Дитяче серденько, живи».  Акція відбувається з широким залученням до благодійної діяльності учнівської молоді, педагогів, батьків та громадськості, супроводжується різноманітними масовими заходами, направленими на підтримку тих, хто цього потребує. По закладам загальної середньої освіти району проводяться загальношкільні лінійки «Подаруй життя - не залишися байдужим!», конкурси дитячих малюнків «Я творю добро», години спілкування «Добро повертається добром» (1-4 кл.), «Збережи у серці доброту» (5-7 кл.), «Допомагаючи людям - допомагаєш собі» (8-11 кл.), інформаційно-просвітницькі години «Навчи своє серце добру», бесіди, «круглі столи» на тему добра та толерантності «Діти України, об’єднайтесь!», онлайн-квест  «Подорож стежинками здоров'я».

    Також учні, педагоги, батьки, громадськість долучилися до благодійного збору коштів для дітей з вадами серця, метою якого є придбання кардіологічного медичного обладнання для дитячих лікарень. У ході акції, за рішенням педагогічного та учнівського колективів Новодмитрівського НВК, була надана адресна допомога учневі, який опинився в критичному стані. Для дітей з багатодітних малозабезпечених родин до Великодніх свят готуються святкові набори (кулічі, фрукти, ласощі). Благодійні дитячі ініціативи особливо активно підтримали жителі сел Торське та Іванопілля.

    А ось учень 11 класу Софіївського НВК Нерівний Богдан разом з друзями влаштували марафон «Біжу заради здоров’я дітей», маршрут пробіжки склав 14 км від м. Дружківка до с.Новогригорівка. Учнівське самоврядування даної школи організувало перегляд соціальних роликів «Бути здоровим - це здорово!». Скринька із серцем у Софіївському НВК обійшла усі класи, учні добровільно брали участь в акції, кидаючи до скриньки будь-яку грошову одиницю. За це учасникам акції прикріплювали червоні сердечка  як символ любові та добра. Діти переконані, що їх маленький внесок у цю добру справу допоможе якійсь знедоленій дитині.

    Результати благодійної акції в Марківській ЗОШ І-ІІІ ступенів свідчать про те, що в цій школі  є чуйні, відкриті до допомоги серця, які в змозі допомогти хворим дітям, щоб  кожен із них став здоровим та щасливим.

     Таким чином, дана акція стала  актом привернення уваги та повернення довіри громадськості до благодійності шляхом використання прозорої системи звітності, прикладом виховання відповідальності та формування моральних цінностей у молоді району.

    Кабанцева К.В., головний спеціаліст відділу освіти

    Переглядів: 255 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar