Пятница, 26.04.2024, 06:50
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2018 » Май » 19 » Друга іноземна мова – вікно у великий світ
    18:44
    Друга іноземна мова – вікно у великий світ

    З метою підвищення мовної і методичної кваліфікації учителів німецької мови з проблеми дидактичних основ викладання німецької як другої іноземної, запровадження її з 5-го класу, нових стандартів та програм в освітній процес на базі відділу освіти Костянтинівської райдержадміністрації 18 травня 2018 року відбувся обласний семінар-практикум для вчителів німецької мови з теми «Дидактичні основи викладання німецької мови як другої іноземної».

    У вступній частині методичного заходу перед учасниками виступили завідувач МК, куратор іноземних мов Ходакова В.А. з теми «Сучасні досягнення дидактики та методики викладання німецької мови», методист ВГО Дон. ІППО Серебрякова Н.О. окреслила дидактичні аспекти викладання німецької мови на сучасному етапі розвитку освіти, а саме: методичні підходи до відбору навчального матеріалу та вправ; комунікативно – прагматична орієнтація процесу навчання, алгоритм роботи щодо підвищення мовної компетенції учнів на уроках німецької «Чинники, які сприяють економії часу та інтенсифікації процесу навчання».

    У практичній частині семінару вчителі запропонували свій досвід роботи з формування вмінь і навичок розуміння та відправної точки навчання німецької мови в урочній та позаурочній діяльності. У формі «педагогічної панорами» педагоги презентували  власні матеріали з тем: «Розвиток комунікативної активності та креативного мислення учнів шляхом використання інноваційних технологій навчання на уроках німецької мови», Кривалов Григорій Анатолійович, учитель Іванопільської СШ І-ІІІ ст., «Ігрові прийоми навчання як засіб формування граматичних навичок на початковому етапі», Губар Євгенія В’ячеславівна, учитель Марківської ЗОШ І-ІІІ ст., «Інтерактивні вправи на уроках німецької мови», Васіліцева Ольга Миколаївна, учитель Новодмитрівського НВК, керівник методичних комісій вчителів іноземної мови,  «Інтерактивні методи навчання на уроках німецької мови», Молозєва Тетяна Вікторівна, учитель німецької мови Зорянської СШ  І-ІІІ ст. Іллінівської сільської ради.

    Підсумковий етап заходу відбувся у формі тренінгу «Шукайте острівки розуміння», під час якого педагоги поділилися ідеями проведення 1-го уроку німецької мови в 5 класі. Методист ВГО Дон. ІППО Серебрякова Н.О. запропонувала вчителям авторську розробку такого уроку. На цьому етапі роботи учасники семінару зробили висновок, що отримана інформація має служити необхідним підгрунтям для подальшого здійснення системного й результативного навчання учнів німецької мови. Взаємодія сучасних підходів до навчання, співвіднесених з особистісно-орієнтованою парадигмою освіти і виховання, оновлює зміст і розширює можливості реалізації дидактичних принципів навчання німецької як другої іноземної.

    Фотоматеріали можна переглянути тут.

    Переглядів: 412 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar