Четверг, 25.04.2024, 22:50
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2016 » Февраль » 24 » Дзвенить струмочком рідна мова
    12:13
    Дзвенить струмочком рідна мова

    Бентежна, тополина, калинова,

    Не випита, не вибрана до дна -

    Це наша українська рідна мова,

    Немов бандури вічної струна.

    Щороку 21лютого народи нашої планети святкують День рідної мови. Це надзвичайне свято, і відзначають його по-особливому. В цей день люди нагадують одне одному про те, як важливо берегти рідну мову. Адже мова – це великий скарб народу.

    З нагоди відзначення Міжнародного Дня рідної мови у Торському навчально-виховному комплексі з 15.02 по 20.02 проходив Тиждень рідної мови. До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася вся шкільна родина. Відкриття тижня розпочалося традиційно з  урочистої лінійки та книжкової виставки на тему «Мов нектар на вустах – рідна мова», яка була організована в шкільній бібліотеці, завдяки якій учні познайомилися з українськими виданнями, словниками та іншою довідковою літературою. У рамках Тижня рідної мови вчителями та класними керівниками були проведені різні заходи, пізнавальні бесіди, мовні ігри, поетичні хвилинки,  для підвищення орфографічної грамотності учнів у 5-11класах було проведено міні-диктанти. На уроках учні звернулись до скарбів рідної мови, збагатили свій словниковий запас, працювали над підвищенням орфографічної грамотності, використовуючи різні види робіт.

    19 лютого були підведені підсумки Тижня та проведено свято рідної мови у формі літературно-музичної композиції «Дзвенить струмочком рідна мова».

    Мета заходу: формувати у дітей почуття національної гордості до своєї мови та Вітчизни; виховувати любов до рідного слова, рідного краю, звичаїв і традицій свого народу.

    Під час заходу учні читали поезії відомих українських поетів про рідну мову, про Батьківщину і рідний край, демонстрували свої акторські здібності, у виконанні Ковальова О., учня 7 класу, звучали гуморески П. Глазового. На святі звучали сучасні українські пісні у виконанні учнів 6, 7, 10 класів, які супроводжувалися відеопрезентаціями, під час яких учні могли побачити прекрасні куточки рідної України. Усі учасники свята отримала масу позитивних емоцій.

    Сьогоднішнє свято ще раз довело, що значить для нас рідна мова. Тож кожний з нас і всі ми гуртом маємо плекати й берегти найкращу квітку рідної землі – українську мову.

    Н.М. Мартиненко

    Учитель української мови та літератури

    Переглядів: 529 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar