Пятница, 29.03.2024, 04:03
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2015 » Май » 5 » Екологічне віче. Від екології природи до екології душі
    09:03
    Екологічне віче. Від екології природи до екології душі

    29 квітня 2015 року  в Тарасівському навчально-виховному комплексі   пройшов виховний захід  «Екологічне віче. Від екології природи до екології душі». Реалізація даного заходу відбулася завдяки участі представників Районного Центру дитячої та юнацької творчості. Також були присутні гості – це представники Регіонального ландшафтного парку «Клебан-Бик».

    «Наша планета Земля дивовижна і неповторна. Краса нашого світу просто зачаровує, не можна не захоплюватися нею. Яскраве блакитне небо над головою, так і хочеться взлетіти вгору, піднятися високо над землею, щоб насолодитися красою нашого світу!»  Саме цими чудовими  рядками розпочалося  Екологічне віче  у школі, на якому учні - члени  екологічних загонів проаналізували екологічні проблеми не тільки  свого рідного краю, а й проблеми глобального масштабу. Були поставлені такі завдання: систематизація, використання екологічних знань, виховання любові до природи, бажання берегти і примножувати її,  формування вмінь і навичок діяльності в природі;  усвідомлення того, що світ природи є середовищем існування людини, тому вона має бути зацікавлена в збереженні його цілісності, чистоти, гармонії. У гонитві за комфортним життям люди знищують навколишній світ, роблять себе все більш ледачими і безпорадними, руйнується духовний світ, екологія природи потерпає від людської недбалості.  Учні запропонували вирішення проблем та прийняли резолюцію,  яку підписали всі присутні у залі

    Даний захід був сповнений емоційних вражень від самих учасників, гостей. Загони юних екологів  довели всім присутнім, що все ж гармонія в природі залежить саме від людини.  Саме від нас залежить  майбутнє нашого села, країни, планети. Учні розказали всім присутнім про наші скарби: ліс Рафальського, Панська Криниця, річка Бичок. Довели, як важливо піклуватися про те, що з нами поруч. Також учні продемонстрували, як саме беруть участь в охороні навколишнього середовища, а саме:  участь в екологічних акціях, конкурсах, екологічних екскурсіях, різноманітних заходах та зустрічах.

    Дуже приємно було, що на Екологічне віче завітали представники регіонального  ландшафтного парку «Клебан-Бик», який  знаходиться  на території Костянтинівського району Донецької області, розташовується на обох берегах ріки Кривий Торець і Клебан-Бицького водоймища. Учні школи познайомилися з історією створення, характеристикою ландшафтного парку, а також з рослинним і тваринним світом. Також цікаво було дізнатись про те, що в парку є всі можливості для організації різноманітного відпочинку населення, зеленого туризму і проведення еколого-просвітницької діяльності.

    Учні-члени екологічних загонів отримали подарунки від представників регіонального  ландшафтного парку «Клебан-Бик» (футболки, навчальна література, відеофільми тощо).

     Шаповалова С.І., культорганізатор РЦДЮТ відмітила якісну підготовку учнів Тарасівського НВК до заходу, подякувала учням про розкриття та вирішення  екологічних проблем сьогодення, нагородила грамотами  переможців екологічних конкурсів. Особливо відмітила активну участь у проведенні заходу заступника директора з навчально-виховної роботи Вихрової Л.М. та  педагога-організатора Солдатової І.Л.

          Символом даного заходу на початку   була суха гілка, а в кінці вона «розквітла», бо саме присутні написали власноруч на листочках побажання від Землі до людини. Також діти, гості усвідомили значимість  кожного  вимовленого слова від юних екологів, кожної пісні, кожної думки, спрямованої на благо природи. Тож, все у світі взаємопов’язано: від екології природи до екології душі.

            

       

        

    Переглядів: 678 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar