Пятница, 26.04.2024, 12:48
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2016 » Февраль » 13 » Європейська освіта: міф чи реальність
    19:22
    Європейська освіта: міф чи реальність

    Кожного року перед десятками тисяч молодих українців постають питання: «Куди піти навчатись?», «Який ВНЗ обрати?», «Чи є можливим для нас навчання в Європі?»,  «Чи буде фахівець після отримання освіти конкурентним на ринку праці, який стрімко змінюється в сучасному глобалізованому світі?».  На ці та на інші запитання спробували знайти відповіді учасники дискусійного клубу Іллічівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів. У цьому їм допомагали педагог-організатор Торопенко К.В. та вчителі Салагуб Л.І. і  Наумова Є.С.

    Підтвердити чи спростувати сформовані в народі міфи щодо освіти в Європі намагалися дві команди – збірні учнів 7-11 класів. Команда «синіх» наводила свої аргументи, прагнучи довести правдивість міфів. Натомість команда «червоних» -  їх розвінчати. А міфи були наступними: «Навчання за кордоном платне та дороге», «Самостійно вибрати університети неможливо», «До європейського вузу важче вступити», «Для навчання мало знати лише англійську мову», «До студентів з СНД за кордоном ставляться негативно».

    Відповіді учасників команд були змістовними, учні з упевненістю відповідали на поставлені запитання та відстоювали свою точку зору, спираючись на відгуки реальних людей. Помітно, що дітьми була проведена значна пошукова робота у соціальних мережах, каналах новин, популярних українських та зарубіжних виданнях. Крім цього, учасники мали змогу поспілкуватися через Skype з Олексієм Котиковим, студентом-першокурсником польського вишу у Варшаві, та дізнатися з перших вуст, що це – європейська освіта. Діти активно ставили запитання щодо особливостей навчання в Європі, багато з них змінили свою точку зору. Зокрема, учениця 10 класу Анопрієва Ольга зазначила, що навчатися в європейському вузі зможе тільки самостійна, свідома особистість з чітко визначеною життєвою позицією. Насамкінець, ведучі запропонували глядачам висловити свою думку щодо предмету дискусії та проголосувати за одну з команд-опонентів, використовуючи картки відповідного кольору.  За результатами голосування перемогла команда «червоних».

    Таким чином, майбутні вступники на власні очі переконалися в тому, що отримати освіту в європейському вузі реально. Необхідно лише бути громадсько активною людиною, справжнім патріотом своєї країни, який прагне бути висококваліфікованим спеціалістом та служити для добробуту рідної держави.

               

    Переглядів: 510 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar