Пятница, 29.03.2024, 11:08
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2019 » Июнь » 24 » Наші учні – в Каневі
    16:38
    Наші учні – в Каневі

    15 червня 2019 р. на терені Національного заповідника «Могила Тараса Шевченка» Шевченківського національного заповідника в стінах Канівського державного музею-заповідника Т.Г. Шевченка, що на Чернечій горі, відбувся заключний етап Всеукраїнського квест-марафону «Чи знаємо ми Тараса Шевченка?». Проводили цей  конкурс Всеукраїнський благодійний культурно-науковий фонд Т.Г.Шевченка спільно з Інститутом літератури імені Т.Г. Шевченка НАН України за підтримки Міністерства освіти і науки України.         

    До участі у квест-марафоні було запрошено всіх шанувальників нашого великого поета, мислителя, національного Пророка без будь-яких вікових та географічних обмежень.

    Конкурс  тривав упродовж трьох місяців – від дня народження Великого Кобзаря  до великого християнського свята Трійці. Перші два тури  квесту були дистанційні. Учасники мали знайти та надіслати на електронну адресу відповіді на 20 дуже складних запитань, які стосувалися життя, творчості, світової шевченкіани і потребували  сучасних академічних знань про Тараса Шевченка. 

    Переможці третього туру мали прочитати солідному та авторитетному журі напам’ять свій улюблений вірш Тараса Шевченка в тій частині музейної експозиції, яка пов’язана з обраним твором, та якомога креативніше прокоментувати  цей зв'язок  за допомогою наявних у залі музею експонатів. І це дуже непросте  завдання!

    Учні 10 класу Новодмитрівського навчально-виховного комплексу Стрижевська Марина та Шехов Олександр, провівши складну дослідницьку роботу в  пошуку правильних відповідей, вибороли право бути учасниками очного туру в Каневі.  Їх суперниками стали представники Харківщини, Запоріжжя, Одещини, Полтавщини, Львівщини, Вінниччини, Луганщини й, звичайно, Донеччини.

    Новодмитрівці гідно презентували себе, свій заклад освіти й рідний Костянтинівський район. Олександр був нагороджений дипломом переможця ІІІ туру. Виступ Марини відзначений книгами й дипломом лауреата.  Дуже важливо те, ми  отримали можливість побувати на святій для кожного українця землі, дивовижно прекрасній та величній, і вклонитися безсмертному Генію -  Великому Кобзарю.

    Шевченко О.О.,

    учитель української мови та літератури

    Новодмитрівського НВК

    Фотоматеріали можна переглянути тут.

    Переглядів: 383 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 1.0/1
    Всього коментарів: 0
    avatar