Четверг, 28.03.2024, 23:12
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2020 » Февраль » 27 » Об’єднані любов’ю до України…
    16:34
    Об’єднані любов’ю до України…

    27 лютого 2020 року на базі Іванопільського СБК відбулися ІV районні Рястівські читання з теми «Об’єднані любов’ю до України…» до 75-річчя від Дня народження Юрія Ряста (Каверіна). На фестиваль з’їхалися бажані гості: не байдужі до творчості Юрія Ряста Степаненко Лариса Миколаївна, заступник голови Костянтинівської районної ради (натхненник заходу), Костомарова Наталія Анатоліївна, начальник відділу освіти Костянтинівської райдержадміністрації, представники методичного кабінету, голова екологічної громадської організації «Бахмат» Березін Володимир Борисович, учителі та учні освітніх закладів, працівники музею, бібліотекарі району, а також завітали на зустріч й запрошені учні та педагоги Іллінівської ОТГ. Прибула на Свято Поезії і дружина Юрія Ряста Світлана Іванівна Каверіна (оце вже п’ятий рік!).
    Атмосфера була пройнята ліризмом і піднесенням…
    У фоє юні художники шкіл району презентували галерею творчих робіт, а бібліотекар РБК «Ювілейний» Неміш Марина Валентинівна організувала фотовиставку, присвячену ювіляру.
    Сцену полонили талановиті та натхненні творчістю учні закладів освіти району та їх вчителі-наставники. Відкрили районні Рястівські читання вихованці гуртка «Берегинька» Іванопільської СШ. Програму цьогорічних читань продовжив «Мистецький мікс» у трьох номінаціях: «Поетичний батл», «Парад літературних героїв» та «Юні поети».
    Головним завданням педагогів було залучення до читань учнів початкових та середніх класів (минулі роки брали участь старшокласники) за дитячою збіркою «Яворовий дощик». Школярі вразили виразним декламуванням у «Поетичному батлі», а демонстрація творів митця у мініспектаклях, акторська майстерність, режисерське рішення просто зачарували глядачів. Неповторно, оригінально, креативно й динамічно відбувся «Парад літературних героїв» – театральне дійство. Видно було відмінну роботу команд усіх шкіл. Радісні обличчя дітей, їх неповторність і таланти викликали і подив, і захоплення, і натхнення…
    Юні поети: Костиря Вікторія, учениця 8 класу Новодмитрівського НВК, Селіверстова Марія та Гейченко Микола, учні 5 класу Кіндратівської СШ, Фоменко Дар’я, учениця 11 класу Іванопільської СШ представили власні поетичні твори. Переможців і переможених не було, а тільки атмосфера юних талантів. Були емоції й почуття ліричного спілкування!
    Обрамили захід музичним калейдоскопом дитячі творчі колективи: ансамблі «Каприз» Новодмитрівського НВК, керівник Толоконнікова Ж.В., «Наша марка» Марківської ЗОШ, керівник Фартушна О.М., театр пісні «Веселка» Кіндратівського ЦКтаД, керівник Зуйкова-Микитюк Н.С., фольклорно-етнографічний ансамбль «Берегинька» Іванопільської СШ, керівник Лаврова Л.П.
    Особливим було музичне привітання від батьків Білокузьминівської ЗОШ у виконанні Шикової Оксани Петрівни.
    Велика подяка всім творчим колективам району за вшанування нашого земляка. Зрозуміло, що за підготовкою до Рястівських читань стоїть набагато більше … Творчість Юрія Ряста надихає молоде покоління на нові звитяги, адже він умів любити свій народ і свою землю, намагався глибоко пізнати життя, відчувати людські душі… Передається це і нам…

    Фотоматеріали можна переглянути тут.

    Переглядів: 444 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar