Суббота, 20.04.2024, 08:06
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2018 » Март » 1 » Освіта, повага і рівність для всіх
    09:58
    Освіта, повага і рівність для всіх

    Розвиток сучасного суспільства України, процеси інтеграції в європейську спільноту гостро ставлять питання забезпечення соціального захисту тих, хто потребує цього найбільше, зокрема – це діти з особливими освітніми потребами.

     Відповідно до плану роботи обл.ІППО, відділу освіти Костянтинівської РДА на 2018 рік, з метою впровадження інклюзивної  освіти в закладах загальної середньої освіти, територіальних громад Донецької області 28 лютого 2018 року на базі Новодмитрівського НВК Костянтинівського району відбувся обласний методичний захід на тему «Управління інклюзивною та спеціальною освітою. Організація освітнього процесу в інклюзивному класі».

    Учасниками семінару були керівники відділів освіти, методисти МК/МЦ, завідувачі ПМПК, керівники закладів загальної середньої освіти  області, де впроваджується інклюзивна освіта. У межах семінару було організовано виставку навчально-методичної літератури з питань освіти дітей з особливими освітніми потребами.

    На початку зустрічі з вітальним словом до присутніх звернулася начальник відділу освіти Костянтинівської райдержадміністрації Костомарова Наталія Анатоліївна. Розпочала роботу інформаційного блоку семінару у формі методичного путівника Лопухіна Тетяна В’ячеславівна, завідувач відділу спеціальної та інклюзивної освіти Донецького облІППО з висвітлення проблеми «Моделі впровадження інклюзивної освіти в  закладах освіти Донеччини».

    У ході подальшої  роботи семінару обговорювалися наступні питання:

    «Удосконалення роботи районної ПМПК в умовах реалізації інклюзивного навчання в закладах освіти», доповідач Разумова Тетяна Миколаївна, завідувач ПМПК;

    «Організація інклюзивного навчання в Новодмитрівському НВК», Ібрагімов Руслан Низамович, директор Новодмитрівського НВК;

    «Розбудова потенціалу громадських організацій, які опікуються питаннями освіти дітей з інвалідністю/особливими потребами», Бикова Тетяна Миколаївна, заступник директора з НВР Добропільського НВК № 4;

    «Використання  ІКТ в роботі з дітьми  з ООП», Антоненко Віталій Віталійович, завідувач відділу менеджменту освіти та педагогічних інновацій Донецького облІППО;

    «Формування інклюзивних цінностей як передумова створення інклюзивного середовища», Кірія Анжела Віталіївна, заступник директора з НВР Костянтинівської СЗШІ № 32 Донецької облради;

    «Формування батьківської  компетентності у родинних стосунках  дітей з особливими освітніми потребами», Коваль Аліна Володимирівна, завідувач обл.ПМПК.

    Прослухавши доповіді, учасники  мали можливість поставити запитання та поділитись своїм досвідом роботи з проблеми запровадження інклюзивного навчання в ЗЗСО.

    Практична частина заходу була представлена  майстер-класом з теми «Нова Українська школа: виклики та перспективи», який провела Капінус Наталія Олександрівна, завідувач відділу початкової освіти Донецького обл.ІППО.

    Рефлексивно-підсумковий блок завершився виробленням методичних рекомендацій для учасників заходу щодо надання кваліфікованого психолого-педагогічного супроводу дітям  з особливими освітніми потребами  в умовах спеціальних загальноосвітніх інтернатних закладів та закладів загальної середньої освіти, де впроваджується інклюзивна освіта.

    Під час професійного спілкування учасники семінару зробили висновок про те, що інклюзивна освіта – це перший крок до визнання ціннісної значимості та поваги до особистості кожної дитини, прийняття її індивідуальності й неповторності, забезпечення її подальшого повноцінного та гідного життя в суспільстві.

    Фотоматеріали можна переглянути тут.

    Переглядів: 447 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    avatar