Вторник, 19.03.2024, 06:49
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2017 » Октябрь » 27 » Педагогічний світанок
    15:33
    Педагогічний світанок

    Згідно плану роботи відділу освіти Костянтінівської райдержадміністрації, його методичного кабінету 24 жовтня на базі Олександро-Шультинського навчально-виховного комплексу відбулось  засідання районного клубу молодих учителів «Педагогічний світанок». Захід відбувся за участю виконуючого обов’язки начальника відділу освіти Кабанцевої К.В., завідувача методичним кабінетом Ходакової В.А, завідувача методичним кабінетом Іллінівської громади Салагуб Л.І.(вона є головою клубу молодих спеціалістів) заступника голови профспілки працівників освіти району Макаренко О.В., методистів Годунової А.І. та Пасічної Т.В., наставників молодих,  керівників  та заступників  керівників навчальних закладів.

    Всього в сфері освіти району працюють 41 молодий спеціаліст, на зустрічі були присутні 33 молоді учителі із 14 навчальних закладів.

    Метою зустрічі було:  поспілкуватись, ближче познайомитись, поговорити  про те як своє життя і працю зробити більш змістовним и більш цікавим, поговорити про проблеми і успіхи. Ознайомитися з новими формами і методами навчання і виховання учнів, обмінятись досвідом роботи, перейняти його у своїх досвідчених колег. Розкрити свої таланти і захоплення.

    Зустріч почалася із знайомства: молоді вчителі представляли один одного, називали свого колегу,  його кредо, установку на життя, чому вибрали професію вчителя, інше.

    Під час  розминки педагоги, згруповані в групи, склали і обговорили узагальнений словесний портрет сучасного вчителя.

    Потім кожна група педагогів записувала на ватмані з якими труднощами доводиться стикатися їм у своїй роботі, а поруч – колеги радили що потрібно зробити для того, щоб впоратися з цими труднощами.

    Кожна група представила всім для обговорення свої проблеми і своє бачення по їх вирішенню. Кабанцева К.В. узагальнила сказане вчителями і запропонувала свої варіанти, як можна вирішити виниклі проблеми.

    Перед присутніми як наставник виступила учитель вищої категорії, яка багато років працювала заступником директора а потім директором Олександро-Шультинського НВК Рукавіцина Олена Яківна.

    Досвідом роботи по впровадженню методу перевернутого навчання при вивченні предметів поділилась Бондаренко Неля Олексіївна, учитель вищої категорії, учитель хімії, біології та фізики Катеринівської школи.

    Про впровадження методу СТЕМ- проектів  розповіла директор Іванопільської спеціалізованої школи, учитель вищої категорії, «старший» учитель Долгих Тетяна Григорівна.

    Сучасне навчання не можна представити без комп’ютера без Інтернету, сучасний учитель повинен віртуозно ним володіти, повноцінне навчання можливе лише при поєднанні очної і дистанційної форм. Названу тему представив учитель, який викладає музичне мистецтво в Кіндратівській школі, учитель вищої категорії, учитель-методист Кущенко Едуард Борисович. Його сайт відвідують в день крім його учнів до 5 тисяч відвідувачів із усього світу.

    Наставником молодих учителів в Іллінівській спеціалізованій школі є учитель початкових класів Колосова Наталія Леонідівна. Наталія Леонідівна підготувала майстер-клас на тему: «Фрагмент уроку математики « Число – цифра 0».

    Майстер-клас, міні-тренінг підготувала і молодий спеціаліст із Новодмитрівського НВК  Трубчанін Анастасія Олександрівна, учитель англійської мови, тема її тренінгу «Використання методу кросенів на уроках гуманітарного циклу»                      

    Далі було запропоновано всім вирішити ті ситуації, які відбуваються в класі кожен день і знайти практичній  ситуації теоретичне обґрунтування.

    Школа майбутнього, якою вона повинна бути. Своє бачення представили молоді спеціалісти, обєднані у групи.

    Макаренко О.В. підготувала від профспілки працівників освіти подарунки для учасників зустрічі, які були найбільш активні та переконливі.

    На зустрічі вчителі співали, читали улюблені вірші, висловлювали свою думку з питань удосконалення освіти.

    Протягом усієї зустрічі грала музика, співав пісні директор молодіжного центру Іллінівської громади  Дорінський В.М.

    Теплій домашній атмосфері сприяли солодкі столи і гарячий чай.

    Фотоматеріали можна переглянути тут.

    Переглядів: 501 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar