Пятница, 29.03.2024, 16:05
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2018 » Октябрь » 30 » Педагогічний світанок
    17:43
    Педагогічний світанок

    З0 жовтня на базі  Софіївського навчально-виховного комплексу  відбулось засідання районного клубу молодих учителів  «Педагогічний світанок». Зібрались молоді спеціалісти із закладів освіти району, їх наставники та заступники керівників з навчально-виховної роботи.

    Променистим віршем про вчителя  відкрила зустріч учитель української мови Софіївського НВК Шейко Людмила Ігорівна.

    Уже пішов третій рік як в районі працює клуб молодих учителів «Педагогічний світанок». Присутні  зібрались для того,  щоб поспілкуватись, ближче познайомитись, поговорити  про те як своє життя і працю зробити більш змістовним і більш цікавим, поговорити про проблеми і успіхи, розкрити свої таланти і захоплення.

    Ознайомитися з новими формами, методами навчання і виховання учнів, обмінятись досвідом роботи, перейняти його у своїх досвідчених колег.

    У засіданні клубу взяли участь: головний спеціаліст відділу освіти Кабанцева Катерина Валентинівна, директор районного центру дитячої та юнацької творчості Пелих Маргатита Едуардівна, методисти Центру та методичного кабінету відділу освіти.

    Немає професії  почеснішої, ніж професія учителя, немає праці складнішої і  відповідальнішої його праці.  Сучасний ритм життя вимагає від учителя безперервного професійного росту, творчого відношення до роботи, самовіддачи. Яким же повинен бути сучасний учитель? Який учитель зможе дати своїм вихованцям якісні знання і виховати громадянина, патріота своєї країни?

    Про це зацікавлено говорили педагоги. Колективно був складений портрет сучасного учителя, і кожний із присутніх звіряв його з собою:  а який я,  а чи підходить це до мене, а що  мені  потрібно зробити?

    Далі йшла розмова про специфіку роботи вчителя, про проблеми і труднощі, про те, як їх вирішити.

    Кожний із присутніх склав тези про те, що конкретно потрібно зробити, щоб  заклад освіти, де він працює, давав більш якісні знання учням і виховував компетентнісно підготовлену особистість. За підсумками даної роботи будуть сформовані рекомендації для закладів освіти району.

    Життя йде невпинно.  Змінюється все. І освіта не може стояти на місці. З вересня місяця стартувала Нова українська школа.  Все активніше впроваджуються нові, сучасні методи  навчання і виховання учнів.

    Своїми напрацюваннями поділилась Криленко Марія Сергіївна, молодий учитель  Іванопільської спеціалізованої школи. Тема її виступу -"Медіаобразотворчі технології на уроках літератури та мови».

    Про впровадження  методу СТЕМ – освіти розповів учитель історії Софіївського НВК, учитель-методист Андрєєв Юрій Анатолійович.

    Практичне заняття по використанню конструкторів ЛЄГО провели молоді вчителі із Білокузьминівської школи Діканова Юлія Володимирівна, учитель початкових класів та Шматько Оксана Юріївна, учитель англійської мови.

    Молодий спеціаліст із Софіївського НВК  Шепеленко Вадим Вадимович, учитель англійської мови, провів  тренінг ранкової зустрічі «У колі вірних друзів».

    «Інклюзивне навчання на уроках англійської мови» - така тема виступу Трубчанін Анастасії Олександрівни, вчителя англійської мови Новодмитрівського НВК

    Досвідом роботи як наставника  молодих спеціалістів поділилась Дяченко Вікторія Юріївна, учитель початкових класів Новодмитрівського НВК

    Вчителі вирішували педагогічні ситуації, розгадували ребуси, вгадували музичні твори.

    Присутніх тепло вітали  талановиті учні Софіївського НВК.

    На засіданні одноголосно було обрано нового голову районного клубу молодих учителів «Педагогічний світанок». Їм стала  Діканова Юлія Володимирівна, учитель початкових класів Білокузьминівської загальноосвітньої школи. Вітаємо! Бажаємо плідної творчої роботи!

    Було здорово! Цікаво і корисно! Відмічаємо високий рівень молодих учителів Костянтинівського району!

    Дякуємо чудовим ведучим зустрічі: заступнику директора Софіївського НВК Крамаренко М.В. і дефектологу районного інклюзивно-ресурсного центру Ліктенфельд Ю.О.

    Фотоматеріали можна переглянути тут

    Переглядів: 341 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar