Вторник, 23.04.2024, 13:03
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2019 » Май » 31 » Педагогічний світанок
    14:33
    Педагогічний світанок

    З0 травня на базі Марківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбулось засідання районного клубу молодих учителів «Педагогічний світанок». На засідання зібрались молоді спеціалісти, їх наставники, батьки, заступники керівників та керівники закладів освіти району.
    Уже пройшли три роки як в районі працює клуб молодих учителів «Педагогічний світанок». Метою чергового засідання було: поспілкуватись, поговорити про свої здобутки і невдачі в навчальному році, який закінчився, про проблеми і успіхи, про те як своє життя і працю зробити більш змістовним і більш цікавим; підвести підсумки 2018-2019 навчального року.
    А ще присутні почули від молодих педагогів пропозиції як покращити навчання і виховання учнів, що потрібно зробити в розрізі кожного закладу освіти, почули свіжі думки і цікаві ідеї.
    В засіданні клубу взяли участь: голова райдержадміністрації Наталія Виниченко, начальник відділу освіти Наталія Костомарова, директор районного центру дитячої та юнацької творчості Маргарита Пелих, депутат районної ради Павло Бударєв, методисти Центру та методичного кабінету відділу освіти.
    З вітальним словом до присутніх звернулась Наталія Виниченко. Вона підкреслила, що кожна людина живе і працює заради майбутнього, заради своїх дітей і робота державних служб теж цьому підпорядкована. В районі особлива увага приділяється розвитку закладів освіти, створенню належних умов навчання і виховання учнів: в поточному році кращі учні отримали стипендії райдержадміністрації (всього 58 дітей на загальну суму 44 тис.900 грн.), щорічно отримують нагороди вчителі, учні яких досягають високих результатів у конкурсах і зовнішньому незалежному оцінюванні. Вперше започаткований районний конкурс «Клас року». Переможцем став 10 клас Іванопільської СШ; кожен учень цього класу від райдержадміністрації отримав по ноутбуку. На мільйони гривень впроваджуються різні економічні проекти. Сфера освіти району дійсно розвивається. Наталія Михайлівна звернула увагу на спільну роботу з батьками, подякувала батькам Марківської школи за їх дієву допомогу закладу освіти.
    «Але особливу надію ми маємо на молодих спеціалістів. В район прийшли дійсно творчі молоді вчителі: талановиті, сміливі, активні й заповзяті, і ми маємо надію, що вони і далі будуть розвивати сферу освіти, своїм прикладом виховувати достойних громадян України».
    На засіданні відбулась зацікавлена розмова про те яким був цей рік, що вдалося зробити, а що ні, чого досягли, а що може втратили. Звучали конкретні пропозиції по покращенню рівня навчання і виховання учнів.
    Питання піднімались не прості, далеко не всім досвідченим учителям вдається їх вирішити, але присутні впевнені: якщо учитель дійсно любить свій предмет, любить дітей, якщо він їх розуміє і живе разом зі своїми вихованцями, то головна мета освіти буде досягнута – з закладу освіти вийдуть розумні, освічені, виховані громадяни нашої країни.

    Кожний із присутніх склав тези про те, що конкретно потрібно зробити щоб заклад освіти, де він працює, давав більш якісні знання учням і виховував компетентнісно підготовлену особистість.
    За підсумками даної роботи будуть відпрацьовані рекомендації для закладів освіти району.
    Начальник відділу освіти райдержадміністрації Наталія Костомарова підкреслила, що робота буде в радість і все буде вдаватись якщо вчитель любить свою професію, якщо він любить дітей, якщо його переповнюють творчі пориви, якщо він постійно знаходиться у творчому пошуку.
    Життя йде невпинно. Змінюється все. І освіта не може стояти на місці. З вересня місяця стартувала Нова українська школа. Все активніше впроваджуються нові, сучасні методи навчання і виховання учнів.
    Своїми напрацюваннями поділились Марія Криленко - молодий учитель Іванопільської спеціалізованої школи, Тетяна Лисенюк - практичний психолог цієї школи. Вони провели тренінги "Інтерактивні засоби навчання».
    Молодий спеціаліст із Софіївського НВК Христина Костюченко представила інтелект-карту тематичного дня в Новій українській школі.
    Далі педагоги вирішували і обговорювали типові педагогічні ситуації, які постійно виникають перед учителем, рифмували речення, продовжували висловлювання…
    Особливо цікаво пройшла гра «Що? Де? Коли?». Переможці і всі присутні отримали оригінальні подарунки.
    Присутніх тепло вітали талановиті учні Марківської ЗОШ, вони разом із педагогами провели запальний флешмоб.
    Було здорово! Цікаво і корисно! Відмічаємо високий рівень молодих учителів Костянтинівського району і високий рівень роботи закладів освіти.

    Фотоматеріали можна переглянути тут.

    Переглядів: 373 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 1.0/2
    Всього коментарів: 0
    avatar