Четверг, 28.03.2024, 19:59
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2018 » Апрель » 3 » Семінар-практикум для класних керівників 8 класів та практичних психологів закладів освіти
    16:37
    Семінар-практикум для класних керівників 8 класів та практичних психологів закладів освіти

    3 квітня 2018 року в залі районної ради Костянтинівського району відбувся семінар-практикум для класних керівників 8 класів та практичних психологів  закладів освіти на тему «Критичне мислення: засоби оцінювання цілеспрямованого розвитку».

    Метою заходу була активація навчальної діяльність вчителів-предметників і практичних психологів щодо організації роботи з даного питання бо опановуючи стратегії та процедури критичного мислення, можна підвищити особистісну ефективність педагогічної діяльності

    Захід відбувся за участю методиста методичного кабінету відділу освіти, куратора психологічної служби району Прокоф’євої Л.Р. Учасниками заходу були  11 педагогічних працівників педагогів закладів загальної середньої освіти та фахівців психологічної служби району.

    Після вступного слова методиста Прокоф’євої Л.Р. на тему «Дев’ять стратегій відмінного мислення» досвідом роботи з організації роботи в школі під назвою «Розвиток критичного мислення, як засіб формування інтелектуальної культури учня» поділилася заступник директора з методичної роботи Іванопільської СШ І-ІІІ ст. Оносова О.А.

    Практичний психолог Іванопільської СШ І-ІІІ ст. Лисенюк Т.В. підготувала теоретичний матеріал на тему «Критичне мислення: засоби оцінювання цілеспрямованого розвитку» та провела  інтерактивні вправи із залученням прийомів критичного мислення (на прикладі уроку психології для 11 класу) у практичній частині семінару.

    Колесник К. М., практичний психолог та класний  керівник 8 кл.  Кіндратівської СШ І-ІІІ  ст. поповнити скарбничку учасників новими прийомами, які можна використовувати на виховних годинах  під час презентації свого досвіду на тему «Розвиток критичного мислення учнів 8 кл. на виховному заході» такі цікаві вправи, як «Крокодил» та «Квітка побажань», спрямовані на покращення емоційно-вольової сфери та корекцію самооцінки та самокритики учнів.

    Поділилася досвідом роботи із застосуванням прийомів критичного мислення на уроках математики Громицька І.В., вчитель математики, кл. керівник 8 кл. Іванопільської СШ І-ІІІ ст.., яка під час презентації на тему «Розвиток критичного мислення на уроках математики» практично довела доцільність використання, наприклад,  таких методів, як «Сенкан» та «Вірю-Не вірю».

    Підведенням підсумків семінару було анкетування учасників, за результатами яких захід названо дуже продуктивним, а атмосфера заходу  - позитивна та гармонійна.

                   

     

    Переглядів: 375 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar