Пятница, 19.04.2024, 23:20
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2018 » Декабрь » 12 » Семінар-практикум для вчителів інформатики
    15:56
    Семінар-практикум для вчителів інформатики

    За умов інформатизації освіти розширюються вимоги до вчителів інформатики, зокрема вони повинні вміти реалізовувати у власній педагогічній діяльності особистісно зорієнтований та компетентнісний підходи, генерувати нові ідеї при вирішенні педагогічних проблем, грамотно працювати з різноманітними засобами доступу до інформаційних ресурсів.

    З метою впровадження інноваційних форм навчання на уроках інформатики, підвищення рівня педагогічної майстерності та обміну досвідом роботи учителів 12 грудня 2018 року на базі Іванопільської СШ відбувся районний семінар-практикум для вчителів інформатики району на тему «Розвиток професійної компетентності вчителя інформатики на засадах НУШ засобами інноваційних технологій».

    У вступній частині зустрічі методист методичного кабінету Носова О.О. зазначила, що діти в Новій українській школі будуть навчатися через діяльність, а основна увага спрямована на розвиток компетентностей, а не запам’ятовування фактів. Таке навчання передбачає не лише опанування академічних знань (з математики, мов, природничих наук тощо), але й так званих соціальних компетентностей (уміння працювати в команді, розв’язувати складні проблеми, пропонувати нові ідеї тощо).

    У практичній частині методичного заходу вчителі інформатики мали можливість відвідати відкритий урок у 4 класі на тему «Змінювання та доповнення текстів таблицями, зображеннями, схемами». Під час проведення уроку вчитель Оносова О.А. продемонструвала учасникам заходу використання різних форм роботи та інтерактивних технологій, уміння учнів працювати з комп’ютерами.

    Практичний блок продовжено позакласним заходом «Стежками інформатики» для учнів 10-11 класів, який відбувся в формі змагання. Перемогла команда учнів 10 класу.

    Підводячи підсумки роботи, учасники методичного заходу зробили висновок про те, що професійно компетентний учитель повинен уміти успішно розв'язувати завдання щодо організації навчання учнів, мати позитивну мотивацію до професійної діяльності та отримувати задоволення від неї, удосконалювати педагогічну майстерність, усвідомлювати перспективу свого професійного розвитку, збагачувати педагогічний досвід особистим творчим доробком.

    Фотоматеріали можна переглянути тут.

    Переглядів: 458 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar