Четверг, 25.04.2024, 20:20
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2017 » Декабрь » 18 » Семінар вчителів історії
    15:52
    Семінар вчителів історії

    Згідно річного плану роботи відділу освіти райдержадміністрації і  методичного кабінету, з метою надання методичної допомоги педагогам щодо впровадження інтерактивних технологій в навчально-виховний процес,  формування  самоосвітньої  та соціальної компетентності учнів,  викладання  уроків історії в умовах інноваційних змін 15 грудня 2017 року відбувся семінар-практикум учителів історії  на тему «Застосування інтерактивних технологій під час проведення уроків – практикумів з історії».

    У заході прийняли участь  вчителі історії із 14  закладів освіти.

    У теоретичній частині  семінару-практикуму  методист з навчальних дисциплін методичного кабінету Годунова А.І. підкреслила наскільки відповідальною є  робота вчителя історії, який повинен дати учням не тільки об’єктивні знання з історії людства, а і виховати громадянина своєї країни, патріота України.

    З доповіддю-презентацією: «Застосування інтерактивних технологій під час проведення уроків – практикумів з історії»  виступила Сіренко Е.О., учитель історії  Марківської ЗОШ І-ІІІ ст.

    Під час практичної частини заходу Сіренко Е.О. провела майстер-клас уроку «Антична грецька цивілізація класичної доби» та майстер-клас- фрагменту уроку «Наш край у другій половині ХХ – на початку ХХІ ст.».

    Учителі, в ролі учнів, мали можливість використати свої навички, знання і вміння  щодо володіння найефективнішими методами і прийомами роботи під час уроку і в позаурочній діяльності. Вчителі показали різноманітні форми і методи актуалізації знань учнів, зупинилися на прийомах розвивального навчання, роботи в Інтернеті, асоціативних вправах.

    Майстер-клас уроку «Україна в Другій світовій війні»  презентувала Калініченко С.В., учитель історії Зорянської СШ І-ІІІ ст., керівник методичного об’єднання учителів історії.

    На засіданні  «круглого столу» «Мої педагогічні знахідки» учасники семінару обмінялись досвідом роботи.

    Велике зацікавлення в учасників семінару визвала презентація мультимедійного проекту «Врятуємо від забуття», автором якого стала Бударєва Інна,  учениця 10 класу Марківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Дана робота була направлена на Всеукраїнський конкурс.

    Методист методичного кабінету Годунова А.І. презентувала новітні, європейські форми навчання  на тему «Впровадження новітніх технологій в навчальний процес. «Перевернуте навчання».

    У дебатах висловив свою думку кожен учасник семінару. Педагогічні працівники обговорили шляхи підвищення якості викладання предмету, проведення гурткової і науково-дослідної роботи, впровадження електронних програм.

    Усі виступи супроводжувались відеопоказом на екрані з допомогою  мультимедійного проектора.

    Слухачі отримали змістовний методичний матеріал на електронних носіях.

    Усі учасники відзначили високу якість семінару, його практичну направленість, підкреслили те, що семінар був змістовний, ефективний, проведений згідно з сучасними вимогами.

    с                          

    Переглядів: 509 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    avatar