Четверг, 28.03.2024, 15:21
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2015 » Ноябрь » 12 » Тиждень української мови
    15:52
    Тиждень української мови

    9 листопада  в Куртівському НВК розпочався Тиждень української  мови, який за традицією розпочинається   Днем української писемності і мови. На урочистій лінійці вчителі української мови Куракова О.Л. і Боярова Г.О. розповіли учням про історію цього свята, його засновника Нестора Літописця, читали вірші, а також ознайомили з планом роботи тижня. 

    10 листопада в Куртівському НВК пройшов конкурс виразного читання "Поетичний зорепад", який проводився в рамках Тижня української мови. Організатори конкурсу, вчителі української мови Куракова О.Л. і Боярова Г.О.,підібрали вірші українських поетів: Дмитра Павличка, Ю.Косинської, Д.Білоуса,В.Геращенка, В.Бичка,В.Симоненка та ін. Учасниками конкурсу стали учні 3-9 класів.

    Учні дуже хвилювалися, намагаючись вкласти у вірші душу, любов, артистизм. Найбільш яскравим став виступ Мостової Ганни ( 5 кл.),яка зачитала "Молитву" Юрка Шкрумелюка. Дівчинка стала переможницею конкурсу. Учень 8 класу Миронов Владислав отримав "Диплом глядацьких симпатій",вразивши слухачів віршем В.Геращенка "До рідного слова торкаюсь душею".

        У 1 етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови ім.П.Яцика взяли участь 13 учнів Куртівського НВК. Найкращі результати показали: учень 4 класу Поляничко С. (кл.керівник Литвинова В.В.), учениця 3 класу Чекіріс А. (кл.керівник Шляхтова А.В.),учениця 5 класу Мостова Г. (вчитель Куракова О.Л.), учениця 7 класу Шляхтова В. (вчитель Боярова Г.О.), учениця 9 класу Шматько І. (вчитель Боярова Г.О.).

    У ІІ етапі возьмуть участь переможці конкурсу.

    В рамках Тижня української писемності і мови в Куртівському НВК пройшли виховні години. Класні керівники залучили учнів до проведення цих заходів.

    Змістовними вийшли виховні години в 2,3 і 4 класах.

     

     

     

    Учні 2 класу разом з класним керівником Мардашовою І.І. читали вірші, співали пісень, розгадували загадки,кросворди.

    Учні 3 класу разом з класним керівником Шляхтовою А.В. провели виховну годину "Найдорожча рідна мова!". Діти доводили, що мова дужа важлива, потрібна і цікава.

     

     

    Учні 4 класу разом з класним керівником Литвиновою В.В. поринули у світ біографії українських поетів і письменників. Учні впізнавали назви творів за їх уривками, авторів цих творів, сперечалися і доводили власну точку зору щодо ставлення до героїв.

    12 листопада в Куртівському НВК пройшла інтелектуальна гра для знавців української мови для учнів 1-5 класів, який підготувала і провела вчитель початкових класів і української мови та літератури Куракова О.Л.  У грі взяли участь 20 учнів, які на початку гри шляхом жеребкування  були розділені на дві команди «Мовознавці» і «Моволюби».

    Завдання інтелектуальної гри були цікавими, охоплювали знання з мови, а також уміння швидко, кмітливо і влучно знаходити відповіді на запитання. Найбільш цікавими для учнів виявились такі конкурси:»Продовж прислів’я», «Закінчи віршик», «Загадки-жарти», «Відповідь у питанні».

    В результаті гри з рахунком 48-45 перемогла команда «Мовознавці».

     

              

              

     

     

     

     

     

     

    Переглядів: 481 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar