Суббота, 20.04.2024, 11:36
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2018 » Январь » 29 » Відзначення Дня пам’яті Героїв Крут у Софіївському НВК
    12:23
    Відзначення Дня пам’яті Героїв Крут у Софіївському НВК

    На Аскольдовій могилі
    Український цвіт...

    Є в українській історії події, які стали знаковими, символічними. Такою подією є героїчна смерть молодих захисників Української Держави, яка заявила світові, що вона хоче бути господарем у своїй хаті.
    9 січня – День пам’яті Героїв, які загинули під Крутами 1918 року.

    З метою формування громадянської життєвої позиції, усвідомлення себе патріотом і громадянином України в Софіївському НВК  відбулися заходи, присвячені відзначенню 100-річчя Дня пам’яті Героїв Крут:
    На вшанування пам'яті Героїв Крут в Софіївському НВК відбувся цикл тематичних, історично-інформаційних заходів На лінійці 22.01.2018  черговий клас  оголосив  про проведення заходів, присвячених вшануванню пам’яті Героїв Крут. Лекторська група у складі учнів 10 класу підготувала історичний матеріал про події «Коли стають до зброї діти, народ цей не перемогти!»

    23 січня  проведена виховна година – «Крути – символ українського патріотизму». Під звуки «Реквієму» Моцарта розповіли  учням про ретельно приховану від народу трагічну сторінку молодої Української держави – трагедію Крут.

    Учні  прочитали зворушливі віршовані рядки, присвячені юнакам – героям, які склали іспит зрілості і віддали своє квітуче молоде життя за національну волю.

    Виховний захід сприяв поповненню знань учнів про історичну правду, створив сприятливі умови для самоочищення, спонукав до розуміння складних пошуків батьками й дідами шляхів до волі, націленого відродження.

    Урок пам`яті « Через віки ваш вчинок в пам’яті зростає».  Сторінки історії ще раз нагадали молодому поколінню трагічну боротьбу українського народу на шляху становлення державності.

    Дата 29 січня 1918 року увійшла в українську історію як день пам’яті мужніх героїв, що душу й тіло поклали за самостійність, волю та незалежність України.. Тому метою виховних заходів, які відбулися у школі, стало не тільки вшанування пам’яті студентської молоді, яка віддала життя за Україну, а виховання почуття глибокої поваги до історії України, гордості за наш народ, відчуття свідомого громадянина своєї держави.

                 

    Переглядів: 428 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar