Четверг, 25.04.2024, 12:47
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2015 » Октябрь » 28 » Виховуємо громадянина – патріота України
    14:42
    Виховуємо громадянина – патріота України

    Пріоритетним напрямком виховання дітей та молоді в національній системі освіти є патріотичне виховання.  На рівні із системою освіти велику роль у процесі формування ідеології патріотизму у молодого покоління належить бібліотекам. Розвивати у дітей прагнення бути свідомим громадянином України, виховувати любов до рідного краю, його традицій та обрядів є одним з головних завдань бібліотеки. Тому бібліотекар в тісній співпраці з вчителями засобами книги, через наочність, масові заходи намагалися показати дітям красу і велич Вітчизни, рідного краю, рідної мови.

    На базі Іванопільської школи відбувся Всеукраїнський місячник   шкільних бібліотек під гаслом: «Виховуємо громадянина – патріота України». В рамках місячника серед учнів початкових класів було проведено конкурс малюнків на кращу ілюстрацію улюблених героїв українських народних казок «Казковий вернісаж». Діти прийняли активну участь в конкурсі. Кращі роботи були відзначені нагородами  Переможцями стали: І місце Антонова Е.(2 кл.), ІІ місце Якименко О. (3 кл.), ІІІ місце Поберій А. (4 кл.)

    Яскравим був захід з використанням мультимедійних засобів присвячений черговій річниці козацтва «Ми діти козацького роду». До Дня українського козацтва була оформлена книжково-ілюстрована виставка «Тієї слави повік не забудемо».

              До пам’ятних дат «Україна святкує в жовтні було випущено інформаційні бюлетені: «Покрова Пресвятої Богородиці», «День захисника України», «День українського козацтва», «Річниця визволення України від нацистських загарбників».

    Завжди приваблюють дітей заходи, присвячені народним звичаям і традиціям. З метою виховання у дітей почуття гордості за свій рід, націю в бібліотеці було  проведено годину спілкування «Рідну землю де живем Україною зовем». Діти розширили свої знання про народну символіку: український національний посуд, рушники, предмети національного побуту та їхнє використання. Виховували  інтерес і повагу до народних традицій та звичаїв, почуття любові до рідної мови, до своєї країни, гордості за неї.

     Дітей зацікавила віртуальна подорож «Пам’ятки історії та культури України». Вони з великим інтересом подорожували, дізнаючись все більше нового, цікавого про пам’ятки історії та культури своєї держави.

    Всі заходи були спрямовані щоб передати молодому поколінню багатство культури народу, його національну ментальність, формуванню особистісної риси громадянина України.

             

        

    Переглядів: 531 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 1.0/1
    Всього коментарів: 0
    avatar