Суббота, 20.04.2024, 16:04
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2016 » Октябрь » 31 » Вільне володіння іноземною мовою шляхом впровадження сучасних освітніх технологій
    15:12
    Вільне володіння іноземною мовою шляхом впровадження сучасних освітніх технологій

    Вивчення іноземної мови – це праця, яка вимагає щоденних зусиль, наполегливості, терпіння та працелюбності. Жоден предмет у школі не володіє кращими можливостями щодо формування почуття єдності з іншими народами та їх надбань як іноземна мова.

    Для того, щоб виконати соціальне замовлення суспільства з питань викладання іноземної мови, загальноосвітні навчальні заклади повинні навчити учнів раціональним прийомам організації самостійної роботи  по вивченню іноземної мови. Як же зробити таке вивчення успішним? Тільки підвищивши рівень мовленнєвої компетентності учнів.

    За ініціативою, сприянням та підтримкою відділу освіти, методичного кабінету Костянтинівської райдержадміністрації 28.10.2016 року в залі районної ради було проведено семінар – практикум  для вчителів англійської мови та молодих спеціалістів на тему «Формування навичок вільного спілкування англійською мовою за допомогою сучасних освітніх технологій» . У рік англійської мови дана тема  продиктована вимогами сьогодення, новітнім підходом до розвитку в учнів однієї з найважливіших мовленнєвих компетенцій – говоріння.

    Перед початком роботи  методист методичного кабінету, куратор іноземних мов Ходакова В.А. провела з учасниками семінару цікавий  воркшоп «Rainbow», який налаштував усіх присутніх на плідну співпрацю. Далі запропонувала вчителям  переглянути відеоальбом «Іноземна мова – для життя» про діяльність літніх мовних таборів – 2016, що вже другий рік працюють на базі освітніх закладів району з метою сприяння вільному спілкуванню дітей англійською мовою.  Про переваги й недоліки  в роботі мовних таборів  учасники заходу висловили свої думки у формі відкритого діалогу.

    Одним із головних завдань семінару є надання методичної допомоги молодим спеціалістам, у тому числі, з питань підвищення мовленнєвої компетентності учнів. Під час практичної частини  заходу молоді вчителі мали можливість використати свої навички, знання і вміння, як учні, що оволодівають найефективнішими методами і прийомами роботи з навчання усного мовлення. З ними їх познайомили  вчителі – практики.

     Майстер – клас із застосуванням сучасної інформаційно – комунікаційної технології – скрінкаст запропонувала учасникам семінару заступник директора з НВР, учитель англійської мови Білокузьминівської ЗОШ І – ІІІ ст. Шелкова О.А. У процесі колективної групової діяльності молоді спеціалісти навчилися  створювати  сценарій до  уроку англійської мови із застосуванням  стрінкаст – технології.

    Учителі Новодмитрівського навчально – виховного комплексу І – ІІІ ступенів Васіліцева О.М. та Зінченко С.І. показали фрагменти занять із використанням таких сучасних освітніх технологій як: різнорівневе навчання та здоров’язбережувальні технології на основі проектної діяльності. Із великим задоволенням молоді спеціалісти стали учасниками ігрових вправ, спрямованих на розвиток комунікативних здібностей школярів.

    У ході семінару  вчителі іноземної мови Іллінівської СШ І – ІІІ ступенів Наумова Є.С. та Марченко Н.П. поділилися своїм  досвідом роботи на міжнародних освітніх платформах: e-Pals, E-Twining. Участь  у таких міжнародних проектах дає можливість учням цього навчального закладу зрозуміти, наскільки важливим є сьогодні вивчення іноземної мови.  Діти із задоволенням вивчають історію, культуру, традиції європейських країн. А нещодавно розпочали листування із ровесниками з Індії. Отже, з кожним таким проектом  учні розуміють, що англійська мова є засобом міжнародного спілкування, завдяки якому здійснюється діалог культур.

    Підводячи підсумки роботи семінару – практикуму, вчителі іноземної мови зробили висновок про те, що впровадження сучасних освітніх технологій в урочній та позаурочній діяльності є на сьогодні одним із перспективних напрямків роботи з формування мовленнєвої та полікультурної компетенцій  усіх учасників навчально – виховного процесу. Впровадження сучасних освітніх технологій сприяє позитивній мотивації учнів до пізнавальної діяльності, потребі в самопізнанні, самореалізації та самовдосконаленні, робить можливим оригінальний підхід до побудови структури сучасного уроку іноземної мови.

    Аналіз анкет та усні обговорення показали, що всі учасники методичного заходу висловили високу оцінку представлених матеріалів з теми семінару, який пройшов у дружній, творчій атмосфері.

    За інформацією відділу освіти

    Костянтинівської райдержадміністрації

             

    Переглядів: 524 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 1.0/1
    Всього коментарів: 0
    avatar