Суббота, 27.04.2024, 06:40
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2016 » Март » 14 » Вінок шани Кобзареві
    08:36
    Вінок шани Кобзареві

    Щовесни, коли тануть сніги,

     І на рясті просяє веселка,

    Повні сил і живої снаги,

    Ми вшановуєм пам’ять Шевченка.

    Великі поети – вічні супутники свого народу і цілого людства. Таким вірним, благородним супутником на дорогах століть став для українців, для всіх братніх народів Тарас Шевченко – гордість і слава української нації.

    Шевченко – це українець, рівних якому наша земля немала, і не відомо, чи матиме в майбутньому. Доля Тараса і доля України - невіддільні. Шевченко жив Україною, за неї страждав, для неї гартував свою волю, для її пробудження і визволення писав своє неопалиме безсмертне пророче слово, утверджуючи віковічне прагнення до волі.

     10 березня у Торському НВК з нагоди вшанування пам’яті відомого українського поета, прозаїка, драматурга, художника Тараса Шевченка було проведено літературну інтелектуально-пізнавальну гру для учнів 9-11 класів «Вінок шани Кобзареві».

     У грі брали участь дві збірні команди «Кобзарі» та «Тарасівці», які об’єднавшись в одну родину, поринули в мандрівку стежками  життя і творчості великого пророка України – Тараса Шевченка.

    Гра складалася з 5 турів: «Розминка», «Події, події», «Реставратор», «Художник», «Посвята Кобзареві». Під час конкурсів учні обох команд показали глибокі знання з творчості Шевченка, кмітливість, творчість. Усі учнів із великим задоволенням поринули у гру. Усі учасники гри активно працювали над складанням вірша-присвяти Кобзареві, де змогли показати свою творчість і відчули себе справжніми поетами, деякі, навіть, змогли поєднати рядки з творів Т.Шевченка із власними. Під час змагань панувала атмосфера  першості. В паузах між конкурсами лунали пісні за творами Кобзаря. У грі  перемогла команда «Тарасівці». Діти отримали масу позитивних емоцій від гри, адже це було водночас і навчальним, і розважальним.

    Шануючи Кобзаря, вклоняємося до землі за його безсмертне слово, за леліяння рідної мови, за віру, за надію, що над Україною ще зійде світанкова щаслива зоря волі й добробуту, зоря свободи і розквіту.

    Учитель української мови та літератури: Мартиненко Н.М.

                 

    Переглядів: 631 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar