Пятница, 29.03.2024, 12:56
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2016 » Апрель » 21 » Захоплива зустріч…
    16:25
    Захоплива зустріч…

    15 квітня  у Центральній міській публічній бібліотеці відбулася зустріч із сучасним дитячим письменником Сашком Дерманським.  Зустріч відбулася в рамках проекту "Вся Україна читає дітям" за фінансової підтримки краматорської дитячої платформи "Творча Хатинка" (Львівська освітня фундація).

    Були на цій зустрічі учні Іванопільської СШ І-ІІІ ступенів.  Всі, хто не знав, хто такий Дерманський Сашко, мали можливість познайомитись поближче з відомим уже в Україні дитячим письменником. Письменник захопливо розповідав про вужа Ониська, Чудове Чудовисько, Короля буків, принцесу Драконії – Маляку та інших казкових героїв. Тепла, доброзичлива, дружня атмосфера панувала на протязі всього заходу. Всі сміялися над веселими уривками, які виразно читав автор зі своїх книжок, просили читати ще і ще, жваво ставили різноманітні запитання письменнику. Сашко – відкрита, доброзичлива, дуже відверта людина, тому всі були в захваті від такого щирого спілкування і отримали масу позитивних емоцій від зустрічі.

    Учні нашої школи придбали дві книжки Дерманського: «Царство Яблукарство», «Чудове Чудовисько і погане  Поганисько». Повертаючись до школи, в автобусі ми почали читати уривки із цих книжок. Дуже цікаві..

      А ви ще не читали Дерманського?

    Рекомендуємо: спішіть читати  твори Сашка Дерманського!!!

    Читайте українською у будь- якому форматі!

    Щиросердно дякуємо начальнику відділу освіти Виниченко Наталії Михайлівні за автобус, а завідуючій Центральною міською публічною бібліотекою Тетяні Володимирівні  за запрошення!

    Із біографії письменника: 

    Сашко Дерманський – відомий український письменник, який пише для дітей. Маленькі читачі та їхні батьки добре знають історії про вужа Ониська, Чудове Чудовисько та інших казкових героїв.

    Олександр  Степанович  Дерманський  народився 28 листопада 1976, село  Гайворон , Володарського району, на Київщині . Український дитячий поет, прозаїк та казкар. Середній син в родині Степана Володимировича та Лілії Миколаївни Дерманських. Батько за фахом агроном, мати — вчителька. Має двох братів: Олега та Олексія.

    Навчався у Володарській середній школі № 1. Закінчив факультет української філології Київський національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова у 1999 році. Викладає за фахом у Київському технікумі електронних приладів. Літературний редактор дитячого журналу «Стежка» (до 2012 р). Одружений, виховує двох доньок: Старшу Владиславу (2001) та Злату (2011).

    Перші вірші для малечі опублікував в 2001 році у дитячому журналі «Стежка». Деякі твори виходили під псевдонімами Сашко Володарський та Назар Діброва. У жовтні 2004 року видавництво «Теза» в рамках серії «Пригодницька бібліотека» випустило в світ першу книжку — повість-казку «Володар макуци, або Пригоди вужа Ониська». 
    З травня 2006 року член Національної спілки письменників України. У квітні 2005 року його роман «Король буків, або таємниця Смарагдової книги» було відзначено дипломом Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв і п'єс «Коронація слова». Дипломант Міжнародної асамблеї фантастів «Портал» 2006 року.

    У березні 2007 року повість «Царство-яблукарство» відзначене першою премією літературного конкурсу рукописів «Дитячий портал» в номінації «Тексти для 9-12 річних» та другою премією нового літературного конкурсу «Золотий лелека». Книжка «Чудове чудовисько в Країні жаховиськ» здобула перемогу рейтингу «Книжка року»-2010 в номінації «Дитяче свято».

               

     

    Переглядів: 571 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar