Четверг, 28.03.2024, 20:00
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2019 » Март » 27 » Засідання дискусійного клубу практичних психологів закладів освіти Костянтинівського району
    17:05
    Засідання дискусійного клубу практичних психологів закладів освіти Костянтинівського району

    Хто робить перший крок до примирення, той і виграє.

    27 березня 2019 року в залі Костянтинівської районної ради відбулося засідання дискусійного клубу практичних психологів на тему «Методи профілактики та вирішення конфліктних ситуацій в освітньому середовищі освіти».

    Метою даного заходу було підвищення рівня фахової майстерності, обмін досвідом роботи щодо особливостей організації превентивної роботи з питань вирішення різних суперечок і розбіжностей, засобам сприяння вирішенню конфлікту, допомагаючи сторонам в конструктивному діалозі зрозуміти суть ситуації, прояснити інтереси і виявити потреби (свої і опонента).

    Прокоф’єва Л.Р., практичний психолог Білокузьминівської ЗОШ   запропонувала для ознайомлення та апробації  матеріали з досвіду роботи на тему «Попередження шкільних конфліктів у роботі практичного психолога».

    Учасникам було запропоновано декілька розробок «годин психолога»: «Наші потреби та потреби оточуючих», «Конфлікт – як діяти», «За що я поважаю інших людей»; анкетування: «Які конфлікти трапляються у вашому житті?», «Конфлікти у моєму класі», «Ваша поведінка у конфліктній ситуації», а також тести: «Оцінка конфліктності особистості», «Чи конфліктна ви особистість?», «Оцінка готовності до переговорів і розв’язання конфліктів», «Оцінка тактики переговорів у конфліктах», «Як я ставлюся до конфлікту».

    Колесник К.М., практичний психолог Кіндратівської СШ І-ІІІ  ст.. презентувала змістовний теоретичний матеріал «Вирішення конфліктних ситуацій в освітньому середовищі», в якому було розкрито поняття «конфлікт», розглянуто види конфліктів, основні причини конфліктів, ознаки корисного та негативного  впливу конфлікту.

    Практичний психолог ІванопільськоїСШ І-ІІІ ст. Лисенюк Т.В. провела з учасниками декілька вправ з використання колоди метафоричних асоціативних карт «Добрий ранок».

    Підводячи підсумки засідання, учасники зазначили, що в практичних умовах особливого значення набуває попередження міжособистісних конфліктів, що припускає удосконалення діяльності всього колективу, створення в ньому  оптимальних умов для роботи і спілкування. Це дуже важливо саме в  освітянських закладах, де суб'єктами і об'єктами управлінської діяльності є особистості з чіткими установками, своїм "Я – статусом", розвиненим почуттям гідності.

    Фотоматеріали можна переглянути тут.

    Переглядів: 286 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar