Четверг, 25.04.2024, 04:42
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2018 » Апрель » 11 » Засідання клубу молодих учителів «Педагогічний світанок»
    16:34
    Засідання клубу молодих учителів «Педагогічний світанок»

    Згідно планів роботи відділів освіти Костянтинівської райдержадміністрації та Іллінівської ОТГ 11 квітня 2018 року на базі Новодмитрівського навчально-виховного комплексу відбулось  засідання районного клубу молодих учителів «Педагогічний світанок».

    Захід відбувся за участю  начальника відділу освіти райдержадміністрації Костомарової Н.А., завідувача методичного кабінету Ходакової В.А, завідувача методичного кабінету Іллінівської громади Салагуб Л.І., голови клубу молодих спеціалістів, методистів методичного кабінету, центру дитячої і юнацької творчості, наставників молодих учителів,  керівників  та заступників  керівників  закладів освіти.

    За статистичними даними у сфері освіти району працюють 37 молодих спеціалістів, з них на зустрічі були присутні 28 молодих  учителів із 12  закладів освіти.

    Захід мав на меті обговорити проблеми, які виникають під час педагогічної діяльності та знайти шляхи їх подолання, а також ближче познайомитись і порадити, як зробити учительське життя більш змістовним, цікавим. Ознайомитися з новими формами і методами навчання, виховання учнів, розкрити свої таланти і захоплення.

    Зустріч розпочалася із знайомства: молоді вчителі представили себе у вигляді уявного логотипа, який розкриє їхню особистість. Далі воно об’єдналися в групи і працювали в команді.

    Першим відповідальним завданням для молодих спеціалістів було підготувати свій проект-бачення Нової української школи, а потім його захистити. Презентація даної роботи була для всіх дуже цікавою. Відбувся педагогічний діалог, у ході якого молоді педагоги поділилися своїми думками про те, як підвищити якість сучасної освіти. Завідувач МК Ходакова В.А. узагальнила виступи молодих спеціалістів з реалізації основних положень Концепції Нової української школи.

    У практичній частині молоді спеціалісти запропонували присутнім свої наробки і педагогічні знахідки, які використовують в освітньому процесі.

    Майстер-клас на тему «Лепбук на уроках англійської мови»  представив  учитель англійської мови Софіївського НВК  Шепеленко Вадим Вадимович.

    Учитель початкових класів Білокузьминівької школи Діканова Юлія Володимирівна провела «Ранкову зустріч» в контексті НУШ.

    Носова Тетяна Миколаївна, педагог-організатор Марківської школи, практично відпрацювала метод арт-терапію «Малювання на піні». 

    Молоді спеціалісти Іллінівської спеціалізованої школи провели хвилинку відпочинку у формі флешмобу.  

     Перед присутніми також виступили педагоги-наставники: Ковбаса Ганна Михайлівна, учитель вищої категорії Тарасівського НВК; Бондаренко Неля Олексіївна, учитель вищої категорії Катеринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, «Старший учитель»; цікаві інтелектуальні методи навчання в ігровій формі запропонували директор Куртівського НВК Гуторова Вікторина Валентинівна та директор Зорянської спеціалізованої школи  Фостик Олена Михайлівна.

    У підсумковій частині учасникам було запропоновано проблемні ситуації, з якими вони зіштовхуються щодня, а також можливості їх вирішення.

    Теплій домашній атмосфері сприяли солодкі столи і гарячий чай.

    Вчителі читали вірші, слухали музику і виступи своїх колег, обговорювали найбільш проблемні питання. Панувало відчуття єдності, взаємодопомоги, важливості своєї професії.

    Девізом присутніх стали слова Сухомлинського В.О. «Вчителю! Будь майстром, поетом, художником у справі яку ти любиш. Немає такої професії, в якій людина не змогла б дістатися вершини майстерності».

    Фотоматеріали можна переглянути тут.

    Переглядів: 445 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar