Пятница, 26.04.2024, 06:59
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2019 » Март » 22 » Засідання Школи «Управлінець» для керівників закладів освіти району
    19:40
    Засідання Школи «Управлінець» для керівників закладів освіти району

    Для України головною проблемою, яка пов’язана з майбутнім держави, є збереження й зміцнення здоров’я дітей та учнівської молоді. Згідно з планом роботи відділу освіти та методичного кабінету на 2018-2019 навчальний рік 22 березня 2019 року на базі Софіївського НВК відбулося засідання районної Школи «Управлінець» для керівників закладів загальної середньої освіти з теми «Роль керівника закладу освіти в системі збереження і зміцнення  здоров’я учасників освітнього процесу». Актуальність теми зумовлена проблемою використання в освітніх закладах здоров’язбережувальних технологій саме в управлінській діяльності.

    Розпочалася зустріч учасників заходу з екскурсїї краєзнавчим маршрутом с. Софіївка. На кожній станції гостей зустрічали учні-екскурсоводи Зварич А., Колосова Н., Цуркан Б., Возняк І., Костенко О, Тремба С., які спільно з учителем історії Андрєєвим Ю.А. підготували захоплюючу розповідь про історію Храму Преподобного Сергія Радонежського, про історичну пам’ять воїнів-односельчан, загиблих під час Другої світової війни (монумент «Останній бій»), про рідні краєвиди с. Пасічне, про започаткування  шкільного музею «Історія в моєму серці».

    У стінах школи управлінців зустрічала учнівська команда переможців «Мужність» обласної гри «Олімпійське лелеченя», яка подарувала начальнику відділу освіти КРДА Костомаровій Н.А. символічний кубок Перемоги в умовах нових освітніх реформ.

    Вступну частину методичного заходу розпочала завідувач методичного кабінету Ходакова В.А. зазначивши, що головним завданням у діяльності педагогічних колективів закладів освіти району є формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у вчителів, учнів та їхніх батьків.

    Теоретичний блок заняття продовжили директор Софіївського НВК Логоша Є.В. та заступник директора з НВР Крамаренко М.В., які у формі тренінгу ознайомили учасників заходу із системою роботи освітнього закладу з даної проблеми. Об’єднавшись у групи, керівники закладів освіти району практично відпрацювали інноваційні технології «Третій зайвий», «Молекули» та розглянули типові й нетипові проблемні ситуації в освітньому процесі із зазначеної теми заходу, створюючи міні-проекти управлінських рішень.

    Практична частина передбачала участь керівників закладів освіти в спортивно-інтелектуальному квесті «Profsport», основним завданням якого було виявлення обізнаності з нормативно-правової бази щодо шкільних

    спортивних приміщень, призначення  освітніх осередків НУШ та навчальна мета кожного з них. Групова взаємодія учасників вимагала злагодженої роботи в команді на спортивних станціях: «Управлінський пінг-понг»; «Олімпійська арена», «Спортивна галявина НУШ».

    На підсумковій станції «Агітаційно-спортивний авангард» учасники виробили спільні рекомендації щодо застосування здоров’язберігаючих технологій в управлінській діяльності. Кожний учасник заходу отримав тематичні пам’ятки, буклети щодо здійснення науково-методичного супроводу із впровадженню здоров’язберігаючих технологій у закладах освіти району, а також на згадку про корисно проведений час на засіданні Школи «Управлінець» – колективне фото на пам’ять.

    Досвід роботи адміністрації Софіївського НВК в системі збереження і зміцнення  здоров’я учасників освітнього процесу стверджує в думці про те, що заклад освіти працює в режимі творчого пошуку, де панують відносини партнерської співпраці, атмосфери поваги, довіри, успіху. Це школа сприяння здоров’я, в якій учні розвивають свої особистісні якості, здобуваючи перемоги на районних, обласних спортивних змаганнях з різних видів спорту, вчителі – викарбовують професійну майстерність, підкорюючи вершини інновацій, керівники – забезпечують успіх діяльності учнів і вчителів власним прикладом для наслідування.

    Фотоматеріали можна переглянути тут.

    Переглядів: 351 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar