Вторник, 23.04.2024, 20:17
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Відділ освіти Костянтинівської райдержадміністрації

Меню сайту
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
  • ДонОблІППО
  • Центр дистанційного навчання ДонОблІППО
  • Методичний кабінет відділу освіти
  • Історичний музей "Пам'ять серця"
  • Відділ інформаційних технологій ДонОблІППО
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Головна » 2019 » Апрель » 5 » Земля моя, мій рідний край, роди та процвітай!
    14:32
    Земля моя, мій рідний край, роди та процвітай!

    05 квітня 2019 року відбулась  друга районна конференція «Земля моя, мій рідний край, роди та процвітай!». Конференція проводилась з метою надання методичної допомоги педагогам щодо формування  самоосвітньої  та соціальної компетентності учнів, забезпечення екологічного виховання, проведення науково-дослідницької  роботи з краєзнавства та екології,  вивчення історії та екологічного стану рідного краю, виховання любові до своєї Батьківщини.

    Метою конференції також  було привернути увагу громадськості, молоді до рідної землі, до її багатств як природних, так і людських, до її історії. 

    У заході взяли участь вчителі екології і ті вчителі, які відповідають за краєзнавчу роботу, заступники керівників  та керівники закладів освіти району, головний спеціаліст  відділу освіти Кабанцева К.В.,   директор еколого-культурного  центру «Бахмут», голова Костянтинівського осередку Національної спілки краєзнавців України Березін В.Б..

    Присутні звітували  про хід виконання започаткованого рік назад  краєзнавчого  екологічного  проекту по вивченню рідного краю,  створенню туристичних маршрутів  на території мікрорайону кожного закладу освіти, про проведені екскурсії,  екологічну роботу. 

    Відбулась емоційна зацікавлена розмова про ті напрацювання, які має кожна школа. Про крейдяні гори в селі  Білокузьминівка,  старинний  храм в селі Софіївка, урочище Крива  Балка  біля села Іванопілля, німецькі поселення  на території Новодмитрівської сільської ради, скам’янілі дерева  біля села Куртівка і багато іншого.  Присутні   говорили про свою місцевість, що у них є цікавого, висловлювали пропозиції.

    Учасники конференції  розповіли про екологічні тропи, про екологічну роботу:  прочищені струмки, висаджені дерева та квіти,  екологічні галявини, зібране сміття і батарейки…

    Вела конференцію методист Годунова А.І., яка запропонувала здійснювати краєзнавчу і екологічну роботу шляхом СТЕМ-освіти. Щоб учні отримували знання з різних предметів в процесі виготовлення конкретного продукту, тоді вони будуть бачити  застосування своїх знань.

    Досвідом краєзнавчої і екологічної роботи поділилась директор Іванопільської СШ  Долгих Т.Г.  Про  забезпечення патріотичного виховання учнів через краєзнавчу роботу  з допомогою  шкільного музею говорила  Горічева О.В., учитель Білокузьминівської ЗОШ, Андрєєв Ю.А., учитель Софіївського НВК розповів про останні історичні знахідки і свої плани на майбутнє. Іщенко Г.С., учитель біології Кіндратівської СШ, розповіла про роботу компостера і своє бачення  поглиблення  краєзнавчої та екологічної роботи. Присутні були вражені науковим підходом до екологічної проблеми в Новодмитрівському НВК. Грунтовні  напрацювання є в кожній школі.

    Дуже цікаво було слухати Березіна В.Б. Це ініціативна творча людина, яка має безліч ідей і напрацювань. Він запропонував взяти на облік гнізда лелек  та граків на території району, перелічити лебедів, спостерігати за рухом і поведінкою інших птахів, говорив про необхідність виховання активної життєвої позиції  у кожного учня.

    Присутні запропонували самим особисто вивчити туристичний маршрут району, оцінити його, оцінити якість роботи екскурсоводів, відвідати історичні місця, оцінити екологію. Запропонували зробити це в кінці навчального року.

    Слухачі отримали змістовний методичний матеріал на електронних носіях.

    Учасники конференції прийняли звернення до Департаменту  екології та природних ресурсів облдержадміністрації про  готовність приймати участь в моніторингу стану екологічного середовища і інформувати департамент про його зміни.  

    Фотоматеріали можна переглянути тут.

    Переглядів: 373 | Додав: viddil_osvitu | Рейтинг: 1.0/1
    Всього коментарів: 0
    avatar